BYD e6
De aankoopbelasting op elekrische auto’s in China stond voorheen op 10 procent. Door deze belasting af te schaffen, hoopt de overheid meer mensen over te halen een EV te kopen.

Elektrische auto’s zijn een belangrijk wapen en de Chinese strijd tegen luchtvervuiling en hun afhankelijkheid van brandstof. Daarom hoeft er daar vanaf 1 september tot eind 2017 geen aankoopbelasting betaald te worden over elektrische auto’s, plug-in hybrides en auto’s op waterstof.

De EV-verkopen blijven achter op wat de Chinese overheid voor ogen had. Subsidies hebben niet kunnen helpen om consumenten over de streep te trekken. Prijs, gebruiksgemak en betrouwbaarheid blijven knelpunten. Het afschaffen van de aankoopbelasting is dan ook een nieuw redmiddel om het eerste tegenargument weg te nemen.

Het belastingvoordeel geldt ook voor geïmporteerde EV’s, wat gunstig is voor buitenlandse fabrikanten als BMW, Tesla en Volkswagen. Aangezien deze merken als betrouwbaarder worden gezien dan EV’s van Chinese makelij, kan de lagere prijsdrempel leiden tot een stijging in de EV-verkoop. (Via Bloomberg)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.