Het rommelt wederom in de wereld van de bijtelling voor zuinige auto’s. De overheid zou van plan zijn om de schaal van 0% bijtelling op te heffen en daarvoor in de plaats een 7% bijtellingstarief te hanteren. Wie dus zakelijk een EV of plug-in hybride wil gaan rijden en er al één besteld heeft, kan dus gaan betalen zodra het nieuwe tarief ingaat en er onverhoopt geen overgangsregeling wordt getroffen.

De Tweede Kamerleden van VVD, CDA en PVV willen per 1 januari 2012 een einde maken aan de 0% bijtellingsklasse voor auto’s die minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten. Hiermee waren niet alleen volledig elektrische auto’s uitgesloten van bijtelling, maar ook plug-in hybrides (dus met een verbrandingsmotor aan boord) als de Prius Plug-in, Chevrolet Volt, Opel Ampera en de Volvo V60 Plug-in Hybrid. Wie op dit moment een elektrische auto of plug-in rijdt met 0% bijtelling, kan wel gebruik blijven maken van de regeling tot 1 januari 2016.

De Tweede Kamer stemt op 17 november 2011 over de fiscale wetsvoorstellen voor 2012, en dus ook over de nieuwe bijtellingsgroep van 7%. Waarschijnlijk zal een meerderheid vóór het voorstel stemmen en wordt de wijziging per 1 januari 2012 definitief.

Nissan liet aan Groen7 weten dat ze niet blij zijn met deze regeling. “Er zou een verschil moeten worden gemaakt tussen volledig elektrische auto’s en plug in hybrides die wel C02 uitstoten. We hopen dat de 0% bijtellingsregeling voor volledig elektrische auto’s van kracht blijft.” Aldus Bart van Thienen. Nissan zal de komende tijd gaan lobbyen om de voorgenomen regeling alsnog te herzien en een uitzondering te maken voor EV’s. Of ze dit samen met andere fabrikanten/importeurs zullen doen is op dit moment nog onbekend.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Slaat eigenlijk nergens op!! Ze komen wel weer snel op hun beslissingen terug .. waarom zouden we belastingen betalen over iets wat geen CO2 uitstoot.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.