Geely elektrificeerd de beroemde London Taxi
Ook de taxi die voor een deel het Londense straatbeeld bepaalt, heeft binnenkort een stekker.

Niet geheel toevallig is Geely, eigenaar van de London Taxi Company en bijvoorbeeld ook van Volvo, verantwoordelijk voor deze conversie. Het nieuwe model gaat TX5 heten en krijgt zowel een elektromotor als een reguliere benzinemotor die als range extender dient.

Nog voor 1 januari 2018 moeten de PHEV’s op de weg gaan verschijnen. Geely pakt het groots aan en investeert maar liefst 381 miljoen dollar in een fabriek waar de taxi’s moeten worden gebouwd. Er moeten jaarlijks zo’n 36.000 auto’s uit de fabriek komen rollen.

Om de verkoop een duwtje in de goede richting te geven krijgen kopers van het vorige model, de TX4, een korting van 1.000 GBP bij aanschaf van de TX5. Laatstgenoemde zou uiteindelijk ook buiten het Verenigd Koninkrijk worden verkocht.

Dit is overigens niet de eerste elektrische taxi aan de andere kant van het Kanaal. Zo rijden er al volledig elektrische BYD’s rond en zullen alle taxi’s in Londen per 1 januari 2018 emissievrij rond moeten kunnen rijden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Goed nieuws, ik ben benieuwd waar de fabriek komt, zal wel niet meer bij mij om de hoek zijn in Coventry maar in China vermoed ik. Jammer natuurlijk maar logisch.

Op de schets ziet het er mooi uit, een verademing want elke moderne interpretatie van de London Taxi tot dusver was verschrikkelijk.

I stand corrected: Fabriek komt wel in (bij) Coventry te staan.

Er rijden al een aantal auto’s in Amsterdam: conversie door Emoss.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.