Gazelle Giugiaro Design e-bike
Gazelle presenteert de Gazelle Concept E-bike by Giugiaro Design, een concept e-bike waarbij design en rijcomfort met elkaar zijn verenigd.

Ferdi Ertekin, marketing manager van Gazelle, licht toe:

Er zijn een aantal universele trends die van grote invloed zijn op de mobiliteitsbehoefte van consumenten; urbanisatie, aandacht voor het milieu en een gezonde levensstijl. De Europese consument maakt daarom in toenemende mate gebruik van de fiets als vervoermiddel, zowel recreatief als functioneel (woon-werk verkeer). De eisen die de consument aan zijn fiets stelt hebben tegenwoordig niet alleen betrekking op comfort, functionaliteit en kwaliteit maar ook op een modieus design. Met de Gazelle Concept E-bike by Giugiaro Design zetten we de volgende vernieuwende stap in het evolutieproces van de e-bike.

De e-bike is de samensmelting van Gazelle’s ervaring in Hollands fietscomfort en Guigiaro Design’s stijlvolle ontwerp. Gazelle bracht haar deskundigheid in op het gebied van rijcomfort, functionaliteit en kwaliteit. Giugiaro Design ging met deze ergonomische uitgangspunten aan de slag om tot een e-bike te komen met een futuristisch en functioneel design. Het resultaat is een e-bike met een elegant design en de Gazelle standaarden voor rijcomfort, functionaliteit en kwaliteit.

Nicola Guelfo, chief designer van Guigiaro Design: “De nieuwe e-bike is de perfecte integratie van comfort en design. Het betreft niet een eenvoudige samenvoeging van verschillende onderdelen, maar een harmonieus geheel. De accu en de motor bijvoorbeeld zijn nu niet slechts een toevoeging, maar zijn geïntegreerd in het frame.”

Eind 2015 brengt Gazelle dit topdesign van Giugiaro in zeer beperkte oplage op de markt. De conceptbike dient voor Gazelle, net als eerdere conceptfietsen voor inspiratie en innovatie voor haar e-bike consumentenlijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.