Gazelle e-bike Panasonic
De nieuwe lijn elektrische fietsen van Gazelle hebben een voorwielsysteem van Panasonic, door beide partijen ontwikkeld specifiek voor de Nederlandse markt.

De bekende Orange en Chamonix modellen zijn voorzien van dit systeem in het voorwiel en zijn vanaf half september te koop bij Gazelle dealers in Nederland.

Panasonic heeft meer dan twintig jaar ervaring met elektrische fietsen en is daarom de aangewezen partner voor Gazelle. Hun samenwerking resulteerde in een robuust systeem met keuze uit diverse accupakketten. Bovendien zijn de fietsen uitgerust met handvatbediening en Walk Assist.

De afgelopen maanden hebben consumenten de nieuwe elektrische fietsen uitvoerig getest in het Gazelle Experience Center in Amersfoort. Met hun feedback zijn de modellen nog specifieker afgesteld op de drie vermogensniveaus: eco, normaal en sport. Ferdi Ertekin, Marketing Manager bij Koninklijke Gazelle, over het voorwielsysteem:

De voorwielmotor heeft een aantal belangrijke voordelen boven andere systemen. Zo’n motor is stiller, past beter in het design van een fiets, heeft de mogelijkheid van vrijloop en is makkelijk te onderhouden. Daarom is de voorwielmotor vaak de beste optie voor het vlakke Nederland.

De nieuwe elektrische fietsen worden gepresenteerd op Eurobike, de grootste fietsenbeurs van Europa in Friedrichshafen, die van 27 t/m 30 augustus 2014 plaatsvindt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.