Tesla Gigafactory
Welke Europese locatie wordt uitgezocht voor de Gigafactory? Wordt het hol van de leeuw opgezocht en is de eer aan Duitsland?

Het is de natie der autobouwers, Duitsland. Waar de elektromobiliteit nog geen grote vormen aanneemt, zoveel elektrische auto’s hebben de verschillende Duitse merken immers niet in het assortiment. Dat verandert zonder twijfel. Tesla oefent daarop geen directe invloed uit, maar is wel degelijk de Angstgegner van een merk als Porsche. De komst van de Europese Gigafactory naar Duitsland zou daar weinig aan veranderen, maar is qua symboliek interessant te noemen.

Het is overigens allerminst zeker of de Gigafactory daadwerkelijk naar Duitsland komt, het is niet meer dan een hint in die richting van Elon Musk. Uiteraard op Twitter. Duitsland, nabij de Franse grens lijkt Musk een goed idee. Dat klinkt als het Ruhrgebied en dat is ook op een gunstige afstand van Nederland. Elders zijn ook meer of minder serieuze pogingen gedaan om de fabriek elders gevestigd te krijgen. In Groningen bijvoorbeeld, of Tilburg waar nu al Tesla’s worden geassembleerd. Ook Zweden lijkt een van de kanshebbers te zijn. Er wordt een subtiele strijd gevoerd om de gunst van Tesla.

Het Ruhrgebied heeft onmiskenbaar een goede uitgangspositie. Het is een en al industrie, met het aanbod aan toeleveranciers zit het dus wel snor.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.