Gaat de Boxster van Porsche óók elektrisch?
De kans is aanwezig.

Met de marktlancering van de Taycan later dit jaar geeft ook Porsche eindelijk groen licht voor een volledige elektrische toekomst. Het merk kent al een aantal stekkermodellen in vorm van de Panamera en de Cayenne.

Recent maakte het merk bekend dat de volgende generatie Macan volledig elektrisch zal zijn. Dit brengt de nodige vraagtekens naar boven. Wat is Porsche van plan met de rest van het gamma? Van de nieuwe 911 (992) weten we dat een hybride aandrijflijn mogelijk is. De auto is zo ontwikkeld met een hybride toekomst in het achterhoofd. Het huidige model komt nog als non-hybride op de markt. Pas bij een facelift kunnen we rekening houden met een hybride 911.

Hoe zit het met de Boxster? Met zijn middenmotor is de instap-Porsche beter geschikt voor een volledige elektrische aandrijflijn in vergelijking met de 911. Which Car stelde dan ook de vraag aan Oliver Blume van Porsche. De topman liet weten dat Porsche dit jaar een beslissing zal maken of de Boxster volledig elektrisch gaat worden of niet. De Duitsers kijken niet alleen naar de technische mogelijkheden, maar ook naar de ontwikkelingen op de markt. Klanten moeten immers wel op een elektrische Boxster zitten te wachten. In 2011 kwam Porsche al eens met een concept, genaamd de Boxster E (zie foto). Deze auto wist het nooit tot een productiestadium te schoppen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.