Ontwerptekening BMW i5
Het lot van de auto lijkt bezegeld. Als we tenminste mogen afgaan op de man met de spreekwoordelijke gleufhoed.

De BMW i5 kent een lange aanlooptijd, zoveel was al wel duidelijk. Inmiddels is het twijfelachtig of de auto er Ć¼berhaupt nog komt. De BMW i5 is bedoeld als concurrent van de Tesla Model 3 en zou (zeer zeker in theorie) een prima aanbod in het premiumsegment zijn. Het begint er op te lijken dat men bij BMW niet meer durft te wedden op een vrij radicaal vormgegeven auto met een elektrische aandrijflijn.

In plaats daarvan worden bestaande modellen voorzien van alternatieve aandrijflijnen. Verwacht dus vooral veel plugin-hybrides en enkele volledig elektrische BMW’s met het bekende familiegezicht. Onder andere de BMW X3 krijgt een (deels) elektrische aandrijflijn. Ook bij Mini zal een elektrificatiegolf plaastsvinden. De nog te introduceren BMW 4-serie GT, de opvolger van de huidige Gran CoupĆ©, zal een geheel elektrische aandrijflijn krijgen. De nieuwe 4 wordt dus de concurrent van Tesla’s 3.

Er wordt momenteel door de Beierse fabrikant druk gewerkt aan een flexibele architectuur, die de toepassing van verschillende aandrijflijnen mogelijk maakt. De komst van brandstofceltechniek lijkt niet geheel uitgesloten.

De i-divisie van BMW heeft al een tijdlang de BMW i8 Spyder op de planning staan, die er zeker nog gaat komen. De BMW i3 zou wel eens de boeken in kunnen gaan als enige in zijn soort. De i3 is te avantgardistisch, te anders dan het andere wat BMW te bieden heeft, om bij een breed publiek in de smaak te vallen. Dat terwijl elektrisch rijden op het punt van doorbreken staat. De elektrische auto moet een allemansvriend worden, omdat de aloude brandstofmotor steeds wat meer aan belang inboet.

Helaas zijn schokwekkend moderne BMW’s vooral concept cars, als de Vision Next 100 en de M1 Shark Concept. Schitterende auto’s waarvan een hoogstenkel exemplaar bestaat. (Via: bmwblog.com)

Afbeelding: patenttekening van de BMW i5 op Autoblog


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.