Volkswagen T2 met zonnepanelen
Een modern idee in een klassiek jasje, daar houden we van.

Bij zonneauto’s denk je in eerste instantie aan futuristische bouwsels als de Nuna7, maar het dat het ook anders kan bewijst deze Bulli die is uitgerust met zonnepanelen en een elektromotor. Het karretje uit ’66 is omgebouwd door Daniel Theobald en rijdt rond in de regio Cambrigde, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Met wat fantasie doet de bus ergens denken aan een klassieke T2 met surfplanken op het dak, al ziet het geheel er wel een stukje lomper uit. De zonnepanelen leveren echter genoeg stroom om er bij korte ritjes tot zo’n 50 km voor te zorgen dat de VW nooit middels stekkers hoeft te worden opgeladen.

Alles bij elkaar kostte de bus zo’n 30.000 dollar en bij gebrek aan zonneschijn is de range beperkt tot een magere 32 km. Toch is het een knappe prestatie om een auto voor dagelijks gebruik en meerdere personen uit te rusten met zonnecellen.

Om de luchtweerstand en het gewicht te drukken is gebruikgemaakt van dunnere banden en lichtgewicht wielen en bumpers. Theobald geeft wel aan te moeten opletten waar hij zijn creatie neerzet. Onder een boom parkeren heeft meteen negatieve gevolgen voor de range.

Ergens doet het project wat denken aan de elektrische Kevers die overigens ook in Nederland worden gebouwd.

De panelen zijn inderdaad fors


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Prijs valt nog mee, als je weet dat je al 20.000 kwijt bent aan de T2 zelf…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.