Daimler heeft dit jaar met de Fuso Canter Eco Hybrid een belangrijke overwinning in de wacht gesleept in de strijd om de ‘Europese transportprijs voor duurzaamheid 2014’.

De onderscheiding is een initiatief van het toonaangevende Duitse vaktijdschrift ‘Transport’ en wordt eens in de twee jaar uitgereikt voor opmerkelijke duurzame prestaties in de bedrijfswagenbranche.

De Fuso Canter Eco Hybrid liet de concurrentie achter zich in de categorie ‘distributietruck tot 12 ton’. Het innovatieve hybrideconcept van de lichte vrachtwagen wordt sinds het derde kwartaal van 2012 geproduceerd in de Fuso-fabriek in het Portugese Tramagal en is daarmee de eerste in serieproductie gebouwde truck in zijn klasse die in Europa gemaakt wordt.

De basis van zijn hoge rendement is de doorontwikkelde, zuinige hybride aandrijflijntechniek die voortkomt uit de door Daimler Trucks in het Global Hybrid Center in Japan ontwikkelde parallelhybride met een extra elektromotor tussen koppeling en transmissie. Zijn energie haalt de elektromotor uit lithium-ion batterijen. De batterijen worden bij het remmen telkens door recuperatie gevoed door het omzetten van remenergie in stroom.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.