Goodyear Dunlop heeft een nieuwe toepassing gelanceerd die transporteurs helpt te berekenen welke brandstofbesparende investeringen een maximaal investeringsrendement (ROI) zullen opleveren voor hun vloot. De ‘Fuel Efficiency Calculator’, houdt rekening met de reële dagelijkse werkomstandigheden van vervoerders, actief in diverse Europese regio’s. En laat wagenparkbeheerders zien hoeveel CO2, brandstof en kosten ze kunnen besparen.

De rekentoepassing wordt gelanceerd in een periode van stijgende brandstofkosten en CO2-belastingen die de vervoerders de komende jaren zullen blijven achtervolgen, zo meend Goodyear. Hoewel vloten al tot het uiterste gaan om hun brandstofverbruik te drukken, worden ze door oplopende kosten en de wetgever verplicht om nog meer te investeren in brandstofbesparende maatregelen.

De toepassing zal wagenparkbeheerders helpen om vanaf een centrale locatie en met behulp van gebruiksvriendelijke grafische toepassingen te voorspellen in welke mate de bandenkeuze, investeringen in bestuurdersopleidingen en de toevoeging van aerodynamische onderdelen het verbruik kunnen drukken en de milieuprestaties verbeteren. Belangrijk is ook dat de toepassing rekening houdt met de waarden vermeld op het Europees Bandenlabel die vlootbeheerders in de nabije toekomst conform de nieuwe Europese wetgeving zullen helpen bij hun bandenkeuze.

De rekentoepassing is gratis verkrijgbaar voor alle Europese transporteurs. De Fuel Efficiency Calculator is toegankelijk op fleet-calculator.eu.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.