Frisian Motors
Frisian Motors, de start-up uit het hoge noorden, gaat volledig elektrische shovels en tractoren maken voor de landbouwindustrie.

De nieuwste telg van het bedrijf heet de Norbert FM-120. Een heuse shovel en dan volledig werkend op accutechniek. Het betreft een instap model met een vergelijkbaar vermogen van 40 PK, deze is volledig autonoom circa 4 uren te gebruiken zonder enige uitstoot en een stuk minder geluid.

Inmiddels telt het bedrijf, dat zes jaar geleden werd opgericht, zo’n zes medewerkers en maakten ze afgelopen jaren circa 400 machines en beschikken ze over een assemblage locatie van ruim 1000 m2. In 2011 hadden ze al een Europese primeur met één van de eerste elektrische zitmaaiers op productie schaal. Er zijn inmiddels 180 exemplaren over de toonbank gegaan en er wordt inmiddels gewerkt aan een grotere broer die ook voor hoveniers beschikbaar zal zijn, door gebruik te maken van een wisselaccu. Op 8 en 9 april stelt de fabrikant haar deuren open om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe Norbert Shovel, ook de andere producten zijn te bewonderen en te testen. Tevens kan het publiek een kijkje nemen in de keuken hoe men de machines ontwerpt en assembleert.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.