Parijs Renault
Frankrijk, en met name Parijs, kampt nog altijd met een uistootprobleem. Ditmaal proberen ze het echter niet met een afstraffingsmaatregel voor vervuilers, maar juist met een extra stimulans voor wie schoon gaat rijden.

Wie een plug-inhybride of elektrische auto rijdt en in Frankrijk woont, kan binnenkort zijn voorruit opvrolijken met een nieuwe sticker. Deze pastille verte geeft berijders van deze ‘schone’ auto’s een aantal privileges. Zo mogen ze stadscentra in die voor andere auto’s gesloten zijn en kunnen ze ontsnappen aan de maatregelen die Parijs treft om smog tegen te gaan. Regelmatig mogen om de dag alleen auto’s met een even of oneven nummerbord deelnemen aan het verkeer.

Behalve deze maatregel, die de Franse minister van Milieu en Ecologie Ségoléne Royal aankondigde in een interview met Le Parisien, stimuleert Frankrijk groene auto’s op meer manieren. Het land dat bekend staat om zijn diesels wil hier nu juist vanaf, reden om 10.000 euro subsidie te geven als iemand zijn oude zelfontbrander (ouder dan 2005) inruilt voor een elektrische auto. Kies je een plug-inhybride, dan kun je evengoed nog een premie van 6.500 euro tegemoet zien. Deze stimuleringsmaatregel moet ingaan vanaf april en loopt tot het einde van het jaar. Tegelijkertijd werkt Frankrijk ook hard aan het uitbreiden van de infrastructuur die nodig is om elektrisch te kunnen rijden, meer en meer laadpalen dus.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.