Onlangs is men in Parijs begonnen met een deelautoprogramma voor elektrische auto’s. Het gaat om de Bluecar uit de koker van Pininfarina en de Franse investeerder Vincent Bolloré (Bolloré Group), die de helft van het project financiert. Deze Bluecar krijgt binnenkort een Belgisch tintje, want chemiebedrijf Solvay gaat de accu’s leveren.

Solvay heeft fabrieken in zowel Frankrijk als China waar de lithium-ion accu’s van de band zullen rollen. Deze zullen een grotere actieradius aan de Bluecar kunnen bieden dan het huidige accupakket, wat goed is voor 250 kilometer. Hoeveel extra range erbij komt is alleen nog niet bekend.

Eind 2012 moeten er in Parijs minimaal 3.000 Bluecars rondrijden, daarbij komen nog eens 1.000 extra oplaadpunten om de deel-EV’s van stroom te voorzien. Ondernemer en eigenaar van Autolib Vincent Bolloré verwacht dat er 80.000 abonnees nodig zijn om winstgevend te worden.

“Solvays participatie in de ontwikkeling van de elektrische auto`s is een onderdeel van onze strategie voor duurzame ontwikkeling. We ontwikkelen met onze partners nieuwe Solef PVDF-kwaliteiten om de prestaties van lithiumionbatterijen tot op ongeziene hoogten te duwen. Solef PVDF wordt door veel autobouwers erkend als een belangrijk materiaal voor bindmiddelen of scheiders van batterijen. Met de capaciteitsuitbreidingen in uitvoering in Tavaux, Frankrijk, en Changshu, China, zullen we nog beter uitgerust zijn om onze lithiumionklanten van een gelijkmatige PVDF-toevoer te voorzien,” zei Augusto Di Donfrancesco, General Manager van Solvay Specialty Polymers.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.