‘Als je met een elektrische auto een reis rond de wereld kunt maken, dan zullen mensen hem zeker gebruiken om boodschappen te doen,’ zeggen Xavier Degon (27), ingenieur van energiebedrijf EDF, en Antonin Guy (28), consultant bij Cap Gemini. Beide jonge ingenieurs hebben besloten de uitdaging aan te gaan om met de eerste in serie geproduceerde elektrische auto een reis rond de wereld te maken.

Het vervoermiddel waarop zij vertrouwen is de Citroën C-Zero. De wereldreis is gestart in Straatsburg en zal tweehonderd dagen in beslag nemen, waarbij in totaal 25.000 kilometer zal worden afgelegd door zeventien landen, van de Rocky Mountains in Amerika tot het hart van Japan, van de zijderoute tussen China en Kazachstan en terug door Centraal-Europa.

Na kilometers te hebben gemaakt in de VS, Japan, Maleisië, Thailand, Laos en Vietnam is het duo inmiddels aangekomen in China. Daarna volgt Kazachstan en zal de C-Zero langzaam weer afdalen richting Europa.

Van de belevenissen in Japan maakten de heren onderstaande video, waar vooral het aantal oplaadpunten en snelladers in het land werd geroemd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.