Franck Montagny
Het Amerikaanse Formule E-team Andretti Autosport heeft al één van zijn twee coureurs gevonden: de Franse Franck Montagny.

De werkrelatie tussen Andretti en Montagny begon in 2008 met de ALMS serie. Een jaar later kwam de Fransman terug bij het team voor IndyCar en in 2014 voor de Grand Prix van Indianapolis. Montagny: “Samen werken aan deze nieuwe elektrische uitdaging wordt spannend. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe, volledig elektrische technologie in de auto-industrie in de toekomst een erg belangrijk onderdeel wordt van ons dagelijks leven. Deze racecompetitie zal snel nieuwe technologische ontwikkelingen teweegbrengen, net als Formule 1 deed in het verleden voor alledaagse auto’s.”

Naast zijn werk met Andretti Autosport heeft Montagny 12 starts en 4 podiumplekken in de historische Le Mans 24 en 5 jaar Formule 1-ervaring met 7 GP-starts op zijn CV staan. Nu is hij de zevende coureur in de Formule E met Daniel Abt en Lucas di Grassi (Audi Sport ABT), Jaime Alguersuari en Sam Bird (Virgin Racing) en Karun Chandhok en Bruno Senna (Mahindra Racing).


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.