Technische knowhow is aanwezig bij een grote speler op het gebied van elektronica.

Fiat Centoventi

Sinds de Fiat Panda Elettra heeft Fiat niet veel gedaan met elektrisch rijden. Eeuwig zonde, want juist een elektrische stadswagen rijdt erg fijn. Nooit meer schakelen en altijd vlot, ook bij een behoorlijk bescheiden motorvermogen.

Inmiddels bestaan er wel plannen voor elektrisch aangedreven Fiat’s. Zo komt er zowel van de Fiat 500 als de Fiat Panda een volledig elektrische uitvoering. Het moet worden toegegeven dat de eerste weliswaar bestaat, maar slechts in de Verenigde Staten uiterst beperkt beschikbaar is. Tweedehands is deze Fiat 500e in Nederland wel verkrijgbaar.

Het is wachten tot 2023 voor een elektrische Fiat Panda bij de dealers staat, het is onduidelijk wanneer de nieuwe Fiat 500 met een elektrische aandrijflijn debuteert. De Fiat Centoventi dient ongetwijfeld als bron van inspiratie voor de toekomstige Fiats.

Er is wel meer inzicht gekomen in het ontwikkelingstraject van de auto’s. Met een op het eerste oog opvallende partij is de samenwerking gezocht. Het gaat om elektronicaproducent Foxconn, onder andere bekend van de iPhones. Meer en meer wordt een nieuwe auto één brok elektronica. FCA, de moedergroep van Fiat, stelt dat de ontwikkeling en productie van Battery Electric Vehicles in China plaats moet gaan vinden en dat deze auto’s bovendien verbonden zullen zijn met het Internet of Vehicles, wat dat laatste ook moge zijn.

Het plannetje om techniek in te kopen bij Tesla lijkt definitief ter zijde geschoven.

(Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.