Forze VII
Afgelopen weekend was het zo ver, op het TT Circuit in Assen.

De Forze VII waterstofauto van het team Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft maakte zijn opwachting in de Supercar Challenge van de Gamma Racing Days. Tussen BMW’s, Peugeots en Porsches; zonder uitzondering raceauto’s met dikke, opgevoerde benzineblokken. De Forze VII is de uitzondering op waterstof. Maar ook daar blijkt genoeg vaart in te zitten.

De meest opzienbarende prestatie van het weekend is een vierde plaats in de vrije training op vrijdag. Tijdens de tweede race reed het team 12 van de 22 ronden, wat niet genoeg was voor een klassering. De beste rondetijd van het coureursduo Van der Eijk-Bot van Forze was 1:57,288 min. De beste rondetijd van het deelnemersveld kwam van het duo Ceyisakar-Jouannem in een Porsche 911 GTR, zij zetten een tijd neer van 1:43,789 min. Hoe dan ook is het team Forze blij met de uitkomst. “Bizar dat we dit hebben kunnen doen. Ik sta er nog steed een beetje van te kijken.”, aldus teammanager Mats Dirkzwager.

De Forze VII levert een vermogen van 198 kW (270 pk) en heeft een gewicht van 1.100 kg. Benzineauto’s worden nog niet verslagen. Dat kan nog wel eens anders worden, want het evolueren van de techniek is onvermijdelijk.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.