De eerste volledig elektrische Opel, een ouderwets General Motors-product, is er een stuk aantrekkelijker op geworden.
Opel Ampera-e in een bos

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Welke ev’s zullen dit jaar de hardlopers worden? Opel maakt alvast een goed begin. De Opel Corsa-e komt eraan, maar in afwachting van die ev is de Opel Ampera-e stevig in prijs verlaagd.

Opel verlangt nu € 34.149 voor een Ampera-e, voor een Business Executive-uitvoering wordt € 37.149 gerekend. In beide gevallen is de prijsverlaging net iets meer dan tienduizend euro. Dat is aanzienlijk en het maakt de Opel Ampera-e in een klap zeer concurrerend. Bovendien scheelt het in de bijtelling, zeer belangwekkend in het zakelijke segment.

De Opel Ampera-e is niet de meest ruime ev en er zijn autointerieurs met een hogere materiaalkwaliteit, maar alles overziend is het een aantrekkelijke auto. De aandrijflijn levert een vermogen van 150 kW (204 pk) en het accupakket heeft een capaciteit van 60 kWh. De auto komt liefst 423 kilometer (WLTP-norm) ver op één acculading en dat is iets dat telt.

Opel laat weten dat aantrekkelijk geprijsde Ampera-e beperkt voorradig is, de auto kent nog altijd geen overvloedige beschikbaarheid en lijkt er vooral ook te zijn om de gemiddelde uitstoot per verkochte Opel te drukken, zodat aan de strenge Europese uitstootnormen wordt voldaan.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

hmm, in België is de Ampera-e zelfs helemaal niet leverbaar.
ik kon hem niet vinden op de belgische Opel site

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.