Venturi Formule E-racewagen
Alles voor goede raceresultaten.

Er is in de Formule E veel techniek die voor alle teams hetzelfde is, maar op enkele punten kan het verschil worden gemaakt. Het onderste moet dus uit de kan worden gehaald om voor erg veel snelheid en goede raceresultaten te zorgen. Venturi heeft ZF geselecteerd als toeleverancier. Dat betekent dat vier raceauto’s een aandrijflijn van ZF krijgen. Het gaat dan om twee auto’s bij het fabrieksteam van Venturi en twee auto’s bij het team van HWA Racelab.

ZF levert zowel de schokdempers als de transmissie. De Duitse toeleverancier komt nu voor het eerst met een aandrijflijn die in zijn totaliteit is ontwikkeld voor de elektrische racerij. De transmissie met niet meer dan één versnelling is volledig nieuw ontwikkeld. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe materialen, waaronder een lichtgewicht legering. De inverter bestaat uit siliciumcarbinemodules en heeft een behuizing die bestaat uit carbon en verstevigd kunststof. Aan het materiaalgebruik ligt het in ieder geval niet, dat is hoog-technologisch.

De Formule E-wagen van de nieuwe generatie is uiteraard sterk verbeterd. Zo is het rijbereik op orde: met dank aan een hogere accucapaciteit hoeft er hoeft nu niet meer van auto te worden gewisseld. De elektromotor levert 250 kW (340 pk). Van 0-100 km/u gaat in 2,8 seconden en de topsnelheid ligt op 280 km/u.

Veel automerken doen mee aan de volledig elektrische raceklasse. Daaronder Audi, BMW, DS`, Jaguar en Porsche.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.