Formule E
Nu de elektrische racedivisie iets langer dan een jaartje actief is, wordt de balans opgemaakt. Is het wel echt zo populair?

Populariteit in sport is altijd relatief. In elk land is een andere sport de favoriet en dit is niet anders met Formule E. Nu Max Verstappen in de F1 actief is, zijn de Nederlandse kijkcijfers enorm gegroeid. In tegenstelling tot de VS, hoor je hier weinig over de elektrische tak van de koningsdivisie.

Kijkend naar de Amerikaanse kijkcijfers, is Formule E zelfs populairder dan Formule 1. De races worden daar via FOX uitgezonden op een internetkanaal. Via datzelfde netwerk worden bijvoorbeeld de ontzettend populaire NASCAR-races uitgezonden. Aan de hand van een rating kwam FOX tot de conclusie dat de belangstelling voor Formule E in de VS erg groot is, aldus Apex Racing PR in een persbericht.

De Putrajaya ePrix race scoorde een rating van 1.2. Ter vergelijking: de best bekeken Grand Prix race van de F1 was die van Monaco, met een rating van 1.1. NASCAR is goed voor een rating van 2.6. In totaal stemden zo’n 60.000 kijkers af op de elektrische race in MaleisiĆ«.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.