Formule E
Aanstaande zaterdag gaat de tweede Formule E-race van start, deze keer in het Maleisische Putrajaya. Dit is wat u er over moet weten.

Het 2,5 kilometer lange circuit is weer heel anders dan het circuit in Beijing, waar de openingsrace werd verreden. Omdat alle circuits specifiek ontworpen en aangelegd worden voor de Formule E, rijden de coureurs hier allemaal voor het eerst tijdens de oefensessie op vrijdag. Echter, het circuit en de juiste set-up voor hun Spark-Renault SER_01E zijn al van tevoren geleerd via een simulator. Sam Bird (Virgin Racing) vertelt:

Het circuit is een stuk korter dan in Beijing. Ik denk dat er meer energie verbruikt zal worden, omdat de snelheid hoger ligt en er een paar rechte stukken zijn. Het zal altijd een uitdaging blijven om een goede strategie toe te passen in de Formule E. Dat zagen we al vanaf dag één op Donington.

De race zal er als volgt uit komen te zien (met lokale tijden), twee uur eerder dan initieel was gepland wegens zware regenval:

07:45 – 09:00 oefensessie
10:00 – 10:10 kwalificaties groep 1
10:15 – 10:25 kwalificaties groep 2
10:30 – 10:40 kwalificaties groep 3
10:45 – 10:55 kwalificaties groep 4
14:00 race (31 rondes)

De officiële lijst met coureurs voor de Putrajaya ePrix is als volgt:

Formule E Putrajaya coureurs

Matthew Brabham, kleinzoon van drievoudig Formule 1 kampioen Sir Jack Brabham, zal Charles Pic vervangen voor deze ePrix. De Amerikaanse coureur zal samen met Franck Montagny voor Andretti rijden.

Zeker weten dat u alle coureurs op het circuit uit elkaar kunt houden? Klik dan
HIER voor de Spotters Guide.


Meer lezen over:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.