Moscow ePrix
Voor de deur van het Kremlin werd dit weekend de voorlaatste race om het Formule E-kampioenschap gereden. Dit waren de hoogtepunten van deze race.

Dat voorlaatste is overigens niet helemaal waar, de ontknoping van het kampioenschap in Londen is opgedeeld in twee races. Zowel op 27 als op 28 juni zal er in de Britse hoofdstad worden gestreden om de eindoverwinning. Maar eerst kijken we terug naar de negende race in de op het laatste moment aan de kalender toegevoegde Moskou.

Het is Jean-Eric Vergne die vanaf de eerste plek van start mag. Vergne is met zijn achtste plek de hoogst geklasseerde rijder zonder een overwinning en daar wil hij maar wat graag verandering in brengen. Helaas voor hem is hij tijdens de start te gretig met het gas en kan klassementsleider Nelson Piquet Jr hem direct voorbij steken. De Braziliaan geeft de leiding gedurende de rest van de race niet meer uit handen en komt uiteindelijk als eerste over de streep, daarmee zijn voorsprong op landgenoot Lucas di Grassi verder uitbreidend. Wat er tussen start en finish nog meer gebeurde, check je in deze samenvatting:

Moskou ePrix Autojunk


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.