De volledig elektrische raceklasse van de FIA zal hun nieuwe hoofdkwartier en teamfaciliteiten op het Britse Donington Park Racing Circuit vestigen.

De bouw van faciliteiten voor 10 teams op het ruim 4.000 m2 grote terein begon op 2 januari. Daarnaast komen er kantoorgebouwen, winkels en garages voor Formule E medewerkers, in totaal meer dan 150 mensen. Het Donington Park circuit zal worden gebruikt voor tests en het ontwikkelen van de Spark-Renault SRT_01E racewagen.

De faciliteiten zullen voldoen aan allerlei milieurichtlijnen om ook op dit gebied de CO2-uitstoot terug te dringen. Alejandro Agag, CEO van de Formule E:

We hebben een aantal Europese locaties bekeken, maar de Britse motorsportindustrie wordt gezien als de beste ter wered. Het was daarom een eenvoudige beslissing om ons te vestigen in het Verenigd Koninkrijk. Onze nieuwe faciliteiten op Donington Park bieden ons de perfecte centrale locatie. Omdat we in de ‘Motorsport Valley’ zitten, kunnen we voordeel halen bij de technologie en vaardigheden om ons heen, zoals we al hebben gedaan via McLaren en Williams.

Alle 10 teams hebben binnenkort toegang tot de beste faciliteiten in een modern, duurzaam gebouw en directe toegang tot het circuit om hun auto’s te ontwikkelen. We zijn ook slechts een steenworp verwijderd van East Midlands Airport en onze transportpartner DHL, zodat we veel kunnen besparen op kosten en uitstoot.

De bouwwerkzaamheden zullen eind april voltooid zijn. De eerste teams kunnen 1 mei verhuizen. Het commerciële deel van de Formule E blijft vanuit Londen opereren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.