Nick Heidfeld
Formule 1 coureur Sebastian Vettel schreef de elektrische Formule E-klasse bij voorbaat al af met “cheesy” en zei niet te gaan kijken. Nick Heidfeld (en wij met hem) vindt dat wel erg kortzichtig.

Afgelopen zaterdag werd de allereerste Formule E race gereden in Beijing. Fans van over de hele wereld stemden hun TV’s, smartphones, tablets en PC’s af op de uitzending, maar Vettel hoorde hier niet bij. Hij is er niet in geïnteresseerd (zijn goed recht), maar is van mening dat kijkers dit ook niet zullen zijn.

Heidfeld, de ster van de show met zijn spectaculaire crash in de laatste bocht van de laatste ronde, werd door het Duiste Spox gevraagd hierop te reageren. Hij geeft toe dat de Formule E niet kan concurreren met de Formule 1, maar dat willen zij ook niet. Het concept is compleet anders, met als doel het promoten van elektrische mobiliteit. Daarnaast zijn de prestaties van de auto’s bescheiden, vergelijkbaar met de Formule 3.

Toch biedt de Formule E voldoende uitdaging voor de coureurs, want volgens Heidfeld zijn gewone single-seaters moeilijk om op de limiet te rijden. Daarnaast heeft hij ervoor gekozen om mee te doen vanwege de competitie: “Op het gebied van de kwaliteit van de coureurs, hoeven wij ons niet te verbergen voor de Formule 1.” In tegendeel! De Formule 1 wordt steeds duurder om aan mee te doen, waardoor het volgens Heidfeld steeds moeilijker wordt om binnen te komen puur op talent. Een ‘burn’ naar Vettel?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.