Begin dit jaar sprak FIA-baas Jean Todt over een elektrische raceklasse, die reeds in 2013 een feit zou kunnen zijn. Het Amerikaanse Kleenspeed heeft nu een Formule E-concept gepresenteerd; een elektrische race-auto die gebruikt zou kunnen worden bij zo’n raceklasse.

Kleenspeed produceerde al eerder elektrisch aangedreven auto’s, scooters, karts en meer van dat. Ze maakten zelfs een werkend prototype; de EV-X11. Deze auto behaalde een paar maanden terug indrukwekkende prestaties op het circuit van Laguna seca.

Het nieuwe Formule E-concept van Kleenspeed is ambitieus, ze willen zelf de ontwikkeling en productie doen van diverse onderdelen. Denk aan het opslagsysteem voor energie, de elektrische aandrijving en het complete chassis. Tevens wil men een eigen onderhoudsteam opzetten, dat is handig zodra de echte raceklasse van start gaat. Of -en wanneer- dat gaat gebeuren is nog onbekend. Voor die tijd dienen er nog vele beslissingen genomen te worden over het type raceklasse (dichte of open auto’s, verschillende typen/merken auto’s, etc).


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben benieuwd hoe ver die elektrische racers dan moeten rijden… Als je vol gas gaat, dan zal je op dit moment nog geen echte afstanden kunnen rijden met een elektrische auto? Wellicht is een brandstofcel dan logischer? Deze veroorzaken geen uitstoot van schadelijke gassen en je kan makkelijker/sneller bijtanken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.