De FIA heeft bekend gemaakt dat het nieuwe Formula E-kampioenschap in het debuutseizoen 2014 een stratenrace in Rome zal rijden. Er gingen al geruchten dat de reguliere Formule 1-auto’s in de Italiaanse metropoll zouden neerstrijken, maar dat worden nu hun equivalenten zonder herrieschoppende verbrandingsmotor.

Alejandro Agag, CEO van de Formule E Holding, tegen ESPN: “Dit is de eerste stad in Europa die we op onze kalender bevestigen. We zijn bezig om nog vijf of zes andere steden vast te leggen maar deze eerste bekendmaking is een belangrijk moment voor ons. Met name een stad als Rome kan een geweldige show opleveren door alle monumenten in de achtergrond.”

Ook naar Rio
De eerste race op de kalender staat waarschijnlijk gepland voor Rio de Janeiro. Een exacte datum voor de e-race in Brazilië is nog niet gegeven, maar hoogstwaarschijnlijk zal het startschot daar worden gegeven.

McLaren doet mee
Onlangs liet de McLaren Group weten dat ze motoren, versnellingsbakken en elektronica aan Spark Racing Technology, het bedrijf van GP2-teambaas Frederic Vasseur, zullen leveren. Deze onderneming mag uiteindelijk de elektrische racewagens gaan bouwen. In eerste instantie zullen er 42 auto’s worden gebouwd.

Testrijder Luca di Grassi mocht zijn eerste e-meters door de hoofdstad van Italië onlangs al maken:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dNpxplfrf1k


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.