Ook Ford behoort tot de merken die inziet dat zelfs het heden vol is van elektrische auto’s. De traditionele verbrandingsmotor, fossiel, behoort al bijna tot het verleden.

Het is een tweeslag. In de komende jaren zullen er nog veel plugin-hybrides worden geïntroduceerd en slechts iets later maken veel elektrische auto’s hun opwachting. Tussen nu en 2026 moeten alle modellen van Ford in staat zijn om uitstootvrij te rijden, dus in ieder geval voorzien zijn van deels elektrische aandrijving. Van 2026 tot 2030 wordt het aanbod volledig elektrisch. Voor het bedrijfswagenaanbod geldt dat vanaf 2024 uitstootvrij rijden de norm is. De verdwijning van diesel zou wel eens vlot geëffectueerd kunnen worden.

Met de massale toestroom van elektrische auto’s van Ford, wordt voorafgegaan door een investering van $ 1 miljard (€ 830 miljoen) in de fabriek in Keulen. De hoofdzetel van Ford in Europa zal in het vervolg ook onderdak bieden aan het Ford Cologne Electrification Center.

De plannen voor elektrisch aangedreven auto’s bestaan vooral binnen Europa. Op de wereldmarkten verloopt de opmars van elektrisch aanzienlijk trager.

Wat voor modellen er zullen komen is nog niet duidelijk. Het is te hopen dat het niet uitsluitend suv’s en crossovers zijn. Momenteel is het trouwens nog altijd wachten op fatsoenlijke leverbaarheid van de Ford Mustang Mach E.

Beeld: Ford Mustang Mach E


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.