Ford zet meer in op productie elektrische voertuigen
De nodige investeringen moeten ook meer banen gaan opleveren.

Ford gaat in de Verenigde Staten 900 miljoen dollar investeren in zijn fabriek in Michigan. De autobouwer verwacht in geleidelijke vorm 900 nieuwe banen te scheppen in 2023. De investering is slechts een hoofdstuk uit Fords plannen om de productiecapaciteit in Flat Rock uit te gaan breiden.

In de Flat Rock-fabriek moeten straks meer volledig elektrische voertuigen van de band gaan rollen. Ook is het de bedoeling dat per 2021 in Michigan de eerste autonome voertuigen geproduceerd gaan worden. Het merk investeert eveneens in een ‘Autonomous Vehicle center’. Hier moeten unieke zelfrijdende technologieën en interieurs geïnstalleerd worden.

Eerder maakte de automaker al bekend 11 miljard dollar te willen investeren in verduurzaming op globaal niveau. Niet alleen Michigan gaat zich bezighouden met de productie van elektrische auto’s. Volgend jaar is de fabriek in Mexico al aan de beurt. In 2020 rolt een volledige elektrische Ford SUV in Cuautitlan, Mexico van de band.

De fabriek in Michigan is ook de thuishaven van de Mustang. Met de investering van 900 miljoen wil Ford ook de volgende generatie Mustang in deze fabriek gaan produceren.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.