De autobouwer streeft ernaar om over 30 jaar een CO2-neutraal bedrijf te zijn.

Een nobel en ook een uitdagend streven. 2050 lijkt misschien nog ver weg, maar in 30 jaar moet je grote stappen maken om aan die eis te voldoen. Natuurlijk heeft Ford een plan bedacht om deze doelstelling in 2050 te kunnen halen.

Zo gaan de autofabrieken van het merk met honderd procent lokale hernieuwbare energie werken. Die doelstelling moet al in 2035 gehaald zijn. In Europa heeft Ford deze doelstelling al bereikt. De fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Duitsland werken met lokale hernieuwbare energie.

Voordat het streven in 2050 op wereldwijd niveau gehaald moet worden, is eerst Europa aan de beurt. Europa zal één van de eerste regio’s ter wereld worden waar Ford CO2-neutraal wil zijn.

Verder stelt Ford dat ze de enige voltijd autobouwer in de Verenigde Staten van Amerika zijn die voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. De doelstellingen gaan tevens gepaard met flinke investeringen. De komende jaren investeert het merk 11,5 miljard dollar in het elektrificeren van het gamma. Eind 2021 moeten er 18 elektrische Fords verkrijgbaar zijn in Europa. Het gaat hier om zowel mild hybride, hybride, plug-in hybride als volledig elektrische auto’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.