Ford conceptcar
Ford ziet een grote toekomst voor autonome auto’s, maar stapt zelf alleen in wanneer ze de techniek voor een groot publiek beschikbaar kunnen maken.

Momenteel kun je op de meeste Ford-modellen al bepaalde ‘autonome’ features krijgen. Zo kunnen veel Ford’s zelf inparkeren, afstand houden tot hun voorganger of naderend gevaar herkennen. Ook test het bedrijf al met Mondeo’s die autonoom kunnen rijden. Ford CEO Mark Fields laat in een interview met Fortune weten niet per se de eerste te willen zijn met een autonome auto. Ford wil dergelijke techniek voor iedereen beschikbaar maken, niet alleen voor de rijken der aarde. Het bedrijf zal pas met een autonome auto komen, wanneer ze deze betaalbaar kunnen maken.

Fields refereert in het interview naar de wet van Moore, die beschrijft hoe processoren steeds krachtiger en goedkoper worden. Hoewel je deze niet zomaar kunt toepassen op de auto-industrie, verwacht Fields wel dat de benodigde camera’s en laserscanners met de jaren goedkoper zullen worden. Daarnaast is ook de schaal waarop je deze onderdelen produceert van invloed op de prijs, en daar ziet Fields kansen voor het grote concern waaraan hij leiding geeft. Over een mogelijk moment van introductie van een autonome Ford, doet de topman geen uitspraak.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.