De Transit Custom ECOnetic Technology is uitgerust met geavanceerde, brandstofbesparende technologieën die de exploitatiekosten en CO2-uitstoot tot een minimum kunnen beperken. De bedrijfswagen heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 6,2 l/100 km en een gemiddelde CO2-uitstoot van 163 g/km.

De ECOnetic Technology-versie van de geheel nieuwe Transit Custom, die onlangs werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2013’, is standaard uitgerust met een groot aantal ECOnetic technologieën, waaronder Acceleratie Controle. Dit is een innovatieve voorziening die voorkomt dat de bestuurder sneller accelereert wanneer het voertuig leeg is dan wanneer het zwaar beladen is. Hierdoor kan aanzienlijk op brandstof worden bespaard wanneer de auto leeg of halfvol is. Uit praktijkonderzoek blijkt dat het brandstofverbruik met Acceleratie Controle in normaal verkeer met 4 tot 15 procent kan worden verlaagd en de slijtage aan remmen, banden en andere onderdelen kan worden gereduceerd.

De Transit Custom ECOnetic Technology wordt aangedreven door de 100 pk sterke 2,2-liter Duratorq-dieselmotor van Ford en is voorzien van een Auto-Start-Stop-systeem dat in het stadsverkeer het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met wel 10 procent kan verlagen.

Andere brandstofbesparende voorzieningen zijn een uitschakelbare snelheidsbegrenzer (110 km/u), een unieke motorkalibratie, een bypassklep in het koelsysteem voor snellere opwarming, een geoptimaliseerde overbrengingsverhouding van de eindaandrijving van 6 procent, banden met lage rolweerstand en aërodynamische wieldeksels.

De geheel nieuwe Transit Custom ECOnetic Technology wordt geleverd als Ambiente met een korte (L1H1) of een lange wielbasis (L2H1) en biedt drie keuzes voor het bruto voertuiggewicht (GVW). Alle versies bieden, net als de rest van het Transit Custom-assortiment, dezelfde ongeëvenaarde combinatie van fraai design, rijcomfort en toonaangevende functionaliteit.

De Ford Transit Custom ECOnetic Technology is per direct te bestellen bij de Nederlandse Ford dealers, is leverbaar vanaf januari 2013 en heeft een vanafprijs van €20.700,- exclusief BTW en BPM.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.