De gloednieuwe Ford Transit Connect, die later dit jaar wordt geïntroduceerd, heeft het laagste brandstofverbruik in zijn klasse. Het Transit Connect ECOnetic-model heeft een verbruik van 4,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 105 g/km. Dat is een verbetering van 34% ten opzichte van het huidige model.

De 70kW (95pk) sterke Transit Connect ECOnetic 1.6 TDCi kan volgens Ford door het lage brandstofverbruik de brandstofrekening gedurende een eigendomsperiode van vier jaar met 1.750 euro verlagen ten opzichte van concurrerende auto’s. Hier wordt een vergelijking gemaakt tussen auto´s met handgeschakelde transmissie die een afstand van 130.000 km (brandstofkosten €1,50/liter) hebben afgelegd.

De gloednieuwe Transit Connect is ook de eerste bedrijfswagen van Ford die leverbaar wordt met de zuinige 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor die tot twee keer toe is uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’. Deze motor heeft een laag benzineverbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 129 g/km. Stephen Lesh, Transit Connect Chief Program Engineer bij Ford Europa:

Eigenaren van bedrijfswagens zijn altijd op zoek naar de laagst mogelijke kosten. De gloednieuwe Transit Connect draagt substantieel bij aan het verlagen van kosten die het hardst aankomen: de brandstofkosten. We hebben er alle vertrouwen in dat de gloednieuwe Transit Connect vanwege de toonaangevende prestaties van zowel de benzine- als de dieselaandrijvingen door kleine bedrijven en bedrijven met een groter wagenpark zullen worden omarmd.

Om het laagst mogelijke brandstofverbruik te verkrijgen is de Transit Connect ECOnetic voorzien van onder meer Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter en Smart Regenerative Charging. Andere maatregelen voor het verder verlagen van het verbruik zijn onder meer een geoptimaliseerde transmissie met een 4% langere eindoverbrengingsverhouding en een snelheidsbegrenzer die is afgesteld op 100 km/u (andere afgestelde en instelbare snelheidsbegrenzers zijn als optie verkrijgbaar).

De bekende brandstof besparende technologieën van Ford zijn wijdverbreid toegepast in de gloednieuwe Transit Connect-serie. Het speciale brandstofbesparingspakket, dat onder meer uit Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter en Smart Regenerative Charging bestaat, is standaard aangebracht in 1,0-liter EcoBoost-modellen en als optie verkrijgbaar voor de 1,6-liter Duratorq-dieselversie van 55kW (75pk) en 70kW (95pk). Alle modellen beschikken ook over een elektrische stuurbekrachtiging, een schakelindicator en het EcoMode bestuurdersinformatie-systeem van Ford.

De Transit Connect is verkrijgbaar als versie met korte of lange wielbasis en biedt een grote en praktische laadruimte met een totaalvolume van respectievelijk 3,0 m3 en 3,7 m3 (SAE – met volledige scheidingswand) en een maximumlaadvermogen van 1000 kg. De gloednieuwe Transit Connect arriveert in het vierde kwartaal van 2013 in Nederland. De prijzen en specificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.