Ford vertrouwt op analytische informatiesystemen om hun auto’s en productie milieuvriendelijker te maken.

Vlakbij de fabriek waar de auto’s en trucks worden gebouwd, werken analytische experts in het Research and Innovation Center aan complexe wiskundige modellen die ervoor moeten zorgen dat Ford meer competitief en tegelijkertijd milieuvriendelijker wordt. Sinds de start 15 jaar geleden is de groep onderzoekers en hun invloed op Ford aanzienlijk gegroeid, maar hun missie bleef hetzelfde: een weg creëren naar een schonere, mooiere, betere wereld en een sterker bedrijf. De investeringen hebben Ford tot één van de groenste merken ter wereld gemaakt.

De groep van wetenschappers, wiskundigen, IT’ers en andere onderzoekers gebruiken de laatste analysetechnieken en data om Ford milieuvriendelijker te maken door potentiële risico’s en mogelijkheden te identificeren. Dit zijn een aantal voorbeelden van wat de groep heeft bereikt:

Brandstofverbruik: Het ontwikkelen van een model dat de wereldwijde CO2-uitstoot van de vloot over de komende 50 jaar in kaart brengt. Hiermee kan Ford harde CO2-doelen stellen en milieubewust blijven.

De kracht van keuze: Door middel van wetenschap en wiskunde aantonen dat één vorm van alternatieve aandrijving het waarschijnlijk niet zal winnen van anderen, waardoor er gekozen wordt voor een uitgebreid portfolio met EcoBoost motoren, (plug-in) hybride technologieën, flex-fuel, volledig elektrisch, biodiesel, CNG en LPG.

Nieuwe opties: Met wiskundige modellen worden miljoenen verschillende voertuigcombinaties geoptimaliseerd om milieuvriendelijke, kostenefficiënte producten te leveren zoals Ford Auto Start-Stop.

Klantwaardering: Met analytische systemen zoals de Ford Fleet Purchase Planner krijgen klanten precies de auto die zij willen en nodig hebben, terwijl geld bespaard wordt en de planeet gespaard blijft.

Ford gebruikt de grote hoeveelheden data die hun voertuigen kunnen leveren. Zo genereert de Ford Fusion Energi 25 gigabyte aan data per uur dat bij kan dragen aan verdere verbeteringen in brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De onderzoekers van Ford experimenteren momenteel met voertuigen die 10 keer zoveel data – 250 gigabyte – per uur leveren.

Er wordt gezocht naar meerdere ‘groene’ oplossingen zoals geoptimaliseerde rijdroutes, de acceptatie van EV’s en de elektrificatie van persoonlijk transport, optimaal gebruik van huidige en toekomstige biobrandstoffen, beschikbaarheid van (zeldzame) materialen voor de aandrijflijn, verbruik en uitstoot bij alternatieve brandstoffen, en een verdere uitbreiding van duurzame onderdelen in Ford voertuigen.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.