Ford zonne-parking
Ford legt voor haar werknemers 360 met zonnepanelen overdekte parkeerplekken en 30 laadstations aan bij het hoofdkwartier in Michigan.

Aan de laadpalen kunnen plug-in modellen als de Ford Fusion/Mondeo Energi en C-MAX Hybrid Energi bijgeladen worden, maar andere stekkerauto’s zijn uiteraard ook toegestaan. Een kiosk zal bij de parkeerplaats worden geopend om bezoekers te voorzien van algemene informatie over zonne-energie en details geven over de Ford carport.

De zonne-overkapping heeft de capaciteit om 1,038 megawatt aan elektriciteit te genereren, wat voldoende is om 158 huizen van energie te voorzien. Na de 1,1 megawatt faciliteit van de Cincinnati Zoo in Ohio, wordt Fords project de grootste zonne-carport van de Verenigde Staten.

De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om de kantoren grotendeels van stroom te voorzien. Naar verwachting wordt hiermee jaarlijks 794 ton CO2 per jaar bespaard. DTE Energy is verantwoordelijk voor de aanleg, bediening en onderhoud van de carport gedurende 20 jaar. De eerste palen worden begin september in de grond geslagen. Begin 2015 moet het project af zijn.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.