Ford heeft bekendgemaakt haar eerste specialistische onderzoekslaboratorium te openen in Silicon Valley. Dit gebeurt in het kader van het streven om (schone) technologie binnen het bereik van miljoenen consumenten te brengen.

Alan Mulally, CEO van Ford, heeft eerder deze week tijdens de International CES een toespraak houden voor het Innovation Power Panel. Hij is ingegaan op de nieuwe aandachtsgebieden voor het laboratorium in Silicon Valley, alsmede op een aantal toonaangevende, geavanceerde Ford technologieƫn, waaronder SYNC, EcoBoost, MyKey en opblaasbare veiligheidsgordels. Het was voor de vierde maal op rij dat Ford een presentatie heeft gegeven op de CES.

Ford Research and Innovation, het bedrijfsonderdeel dat is gespecialiseerd in het toepassen van geavanceerde technologie, zal het nieuwe laboratorium in Silicon Valley in het eerste kwartaal openen. Via het laboratorium kan Ford gelijke tred houden met trends op consumentengebied en zich voorbereiden op de toekomst door het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen waarin de kracht van begrippen als naadloze connectiviteit, cloud computing en schone technologie zijn gebundeld.

Het nieuwe laboratorium van Ford wordt gevestigd in de buurt van San Francisco en gaat dienen als middelpunt voor onafhankelijke technologieprojecten en voor het zoeken naar investeringsmogelijkheden en nieuwe partners langs de westkust. Uiteindelijk zal het laboratorium een ‘innovatienetwerk’ worden, samen met de Ford Advanced Design Studio in Irvine (CaliforniĆ«) en de Ford-medewerkers die in Redmond bij Microsoft aan het gezamenlijke connectiviteitsplatform werken.

Het aantal Ford-medewerkers op het nieuwe laboratorium zal vergelijkbaar zijn met wat bij een jong bedrijf gebruikelijk is, waarbij de nadruk meer ligt op kwaliteit dan op kwantiteit.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.