In haar fabriek in Keulen is Ford begonnen met de massaproductie van de nieuwe Ford Fiesta. De nieuwe uitvoering is medio december verkrijgbaar bij de Nederlandse dealers.

Vijf aandrijflijnen
De dynamisch vormgegeven nieuwe versie van de Fiesta bevat een aantal slimme technologie├źn, en een aandrijflijnprogramma waarbij brandstofbesparing hoog in het vaandel staat. Roelant de Waard, Vice President Marketing Sales & Service bij Ford, over deze motoren: “Voor de nieuwe Fiesta kan de klant kiezen uit vijf aandrijflijnen – zowel diesel als benzine – met een brandstofverbruik van minder dan 100 gram CO2 per kilometer.”

Diesel met 87 gram CO2
De nieuwe Fiesta wordt binnenkort geleverd aan de dealers en is voorzien van de 1,0-liter EcoBoost, in 2012 verkozen tot International Engine of the Year 2012. Het ECOnetic Technology-model, dat is uitgerust met een 1,6-liter Duratorq TDCi-dieselmotor, haalt 87 g/km CO2.

Om zijn waardering voor de driecilinder EcoBoost (100 of 125 pk) te laten blijken, geeft Ford CEO Alan Mullally de tor een flinke smakker.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.