Ford neemt Lucid Motors niet over
De EV-bouwer hoopte dat de gigant uit Detroit tot een overname te verleiden zou zijn, maar The Blue Oval paste.

Volgens Bloomberg hebben beide partijen wel met elkaar om de tafel gezeten om een mogelijke overname te bespreken, maar heeft Ford momenteel andere prioriteiten. CEO Mark Fields werd onlangs uit zijn functie verheven en dus is het merk druk bezig om intern orde op zaken te stellen.

Toch zou Ford er wel voor openstaan om Lucid Motors in de toekomst alsnog over te nemen, aldus de berichtgeving. Ondertussen is het aan Lucid om de benodigde fondsen bij elkaar te verzamelen waarmee een autofabriek in de Amerikaanse staat Arizona moet worden gebouwd.

Deze fabriek zou volgens het EV-merk zo’n 700 miljoen USD kosten. Tot het moment waarop dat bedrag is verzameld ligt de bouw van het complex volledig stil. Momenteel zou Lucid Motors zo’n 100 miljoen USD hebben opgehaald in drie financieringsrondes.

Het is dus ook nog de vraag of de supersnelle Lucid Air inderdaad per 2019 in productie gaat. Voor deze EV wordt gemikt op een verkoopprijs van 60.000 USD en de auto krijgt maar liefst 1.000 pk. De actieradius is eveneens flink. Men communiceert een range van 400 mijl, omgerekend een kleine 650 kilometer.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.