Ford Mustang Mach-E van boven
Het is de bedoeling er veel te bouwen, zoveel is zeker.

De Ford Mustang Mach-E is een Mustang die geen Mustang is. Stijlkenmerken van van Fords icoon worden weliswaar geciteerd, intussen is het een volledig elektrische crossover en geen coupé. Een niet te stillen honger van de markt lijkt die carrosserievorm haast te verordonneren.

Het is Ford menens met de productie van elektrische wagens. Van de Ford Mustang Mach-E komen er zoveel als er accupakketten geleverd kunnen worden. Ford weet er 50.000 in te kopen bij LG Chem, dus dat is gelijk de jaarproductie van de 21ste-eeuwse Mustang. Dat heeft Ford-president Joe Hinrichs laten weten. Het zijn de cijfers voor het eerste productiejaar, die naar verwachting verder zullen worden opgevoerd.

Er wordt gebruik gemaakt van een skateboard-onderstel, waardoor het vrij gemakkelijk is om hetzelfde platform te gebruiken voor verschillende modellen. In 2023 worden er twee nieuwe ev’s verwacht, een daarvan is een auto met het formaat van de Ford Edge. Een elektrische Ford F150 is ook in het vooruitzicht gesteld.

Niettemin blijft het bij een elektrische auto de vraag wat de levertijd zal zijn, niet in alle gevallen is het even eenvoudig om de productie soepel te laten verlopen. (Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.