Geen Ford Mustang Mach-E, maar een reguliere Mustang die een behoorlijk lange naam heeft en stevig verbouwd is.
Forrd Mustang Cobra Jet 1400

Zou het de koning van de dragstrip zijn? De Ford Mustang Cobra Jet 1400 lijkt maar met één doel te zijn ontwikkeld, zo snel mogelijk sprinten.

Deze dragster legt de kwartmijl af in ongeveer acht seconden en met een snelheid van 274 km/u (170 mp/u). Dat valt mede te danken aan een fors vermogen, de Mustang Cobra Jet 1400 is goed voor 1028 kW (1400 pk) en een koppel van 1491 Nm. Gewoon omdat het kan.

Als vanzelfsprekend wordt de auto niet in productie genomen. De Mustang-met-de-lange-naam is er vooral om te tonen waar Ford Performance toe in staat is. De auto is verlaagd, vrij breed en getooid met enige aerodynamische hulpmiddelen.

Uiteraard is de Mustang Mach-E de eerste, nieuwe en volledig elektrische Ford. Enige stijlkenmerken verlenen de ev een vleug Mustang, maar in werkelijkheid is het een crossover die in beginsel wat doet denken aan de Jaguar i-Pace.

Het is niet geheel verwonderlijk dat ook van Ford de komende jaren veel elektrische auto’s en plugin-hybrides kunnen worden verwacht, er is haast geen merk dat niet meedoet aan die trend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.