Dat is nog eens een extreme vorm van hypermilen. Twee mannen uit Noorwegen, Knut Withil en Henrik Borchgervink, hebben het gepresteerd om met een Mondeo ECOnetic meer dan tweeduizend kilometer af te leggen zonder tussendoor bij te tanken.

De Mondeo heeft onder de kap een 1.6 common-rail dieselblok en een CO2-uitstoot van 114 g/km. hierdoor valt de auto in ons land binnen de grenzen van de 20% bijtellingsregeling en is de auto een redelijk aantrekkelijke optie voor zakelijke rijders. Maar nu blijkbaar ook voor liefhebbers van extreem zuinig rijden.

De twee heren begonnen hun tocht in Rusland met Zweden als eindpunt. De eerste 1.000 km ging over wegen die niet in topconditie waren en ze hadden veel last van natte wegen en sterke tegenwind in Finland en Zweden. Ondanks dat haalden ze op één tank van 70 liter diesel een gemiddeld verbruik van 3.2 l/100 km. Dit terwijl Ford zelf een verbruik van 4,3 l/100 km voor de 115 pk sterke oliestoker opgeeft. Hoeveel verkeershinder de zuinigheidsproef heeft opgeleverd is niet bekend, maar echt veel vaart zullen ze niet gemaakt hebben tijdens de rit.

Ford Mondeo ECOnetic


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die twee gasten zijn echte feestbeesten, dat zie je zo..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.