Ford heeft op de autoshow in in Detroit een geheel nieuw model in het CD-segment gelanceerd. Deze nieuwe mondiale Ford -hij wordt wereldwijd ingezet- vervangt niet alleen de huidige Ford Fusion in Noord-Amerika, maar ook de Ford Mondeo in Europa en de rest van de wereld. De Europese versie, die de naam Mondeo behoudt, zal in Europa zijn showdebuut beleven in het vierde kwartaal van 2012. Waarschijnlijk op de autosalon van Parijs.

De nieuwe Ford Fusion en de nieuwe Ford Mondeo zijn grotendeels hetzelfde. De nieuwe Ford Mondeo zal echter beschikbaar zijn in meerdere carrosserievarianten en zal worden uitgerust met specifiek voor de Europese markt bestemde aandrijvingen en voorzieningen. Denk hierbij aan een stationversie en een keur aan dieselmotoren. Maar er zijn ook al twee hybrideopties aangekondigd.

Ford Mondeo Hybrid
Naast versies met een aluminium 1.6- (179 pk) en 2.0-liter (237 pk) EcoBoost viercilinder komt er ook een hybrideversie waarbij een 2.0-liter Atkinson-viercilinder benzinemotor met 185 pk gekoppeld is aan een elektromotor. De stroom wordt opgeslagen in een lithiom-ion accupakket. Schakelen gaat middels een elektronisch geregelde variabele transmissie, een CVT-bak.

Ford Mondeo Energi
Deze versie is in feite hetzelfde als de reguliere hybridevariant, maar is uitgerust met een stekkeraansluiting om het accupakket op te laden. Een plug-in dus. Volgens de Amerikaanse verbruikscyclus doet de Mondeo Energi 2,4 liter op 100 km. Ford claimt dat deze versie zuiniger zal rijden dan de Opel Ampera/Chevrolet Volt en de Toyota Prius.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.