Hoe houdt een 1.0-liter driecilinder zich eigenlijk in een racewagen? Ford nam de proef op de som en monteerde de inmiddels bekende 1.0 EcoBoost-motor in een Formula Ford-racer. Een ontzettend snelle rondetijd op de Nordschleife was het gevolg, maar de motor moest hiervoor wel gekieteld worden.

De race-auto werd door ingenieurs van Ford voorzien van een tot 205 pk getunede 1.0 EcoBoost. Normaal hebben deze blokken 100 of 125 pk. Hiermee wist de Ford een ronde in 7 minuten en 22 seconden af te leggen, de op tien na snelste tijd ooit op de Nordschleife en hij is daarmee sneller dan bijvoorbeeld 600+ pk supercars als de Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo en Pagani Zonda.

De 1.0-liter EcoBoost-aangedreven Formula Ford racewagen bereikte de onofficiële topsnelheid van 255,5 km/u en accelereert in minder dan vier seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Het brandstofverbruik kwam uit op 2,4 l/100 km bij 56 km/u en 5,0 l/100 km bij 120 km/u. Zou Ford hiermee wellicht hinten naar sterkere varianten van de 1.0 EcoBoost?

Een video van het ombouwproces en beelden van de Formule Ford in actie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.