Ford en Schneider Electric bundelen de krachten om een oplossing voor het opladen van auto’s te kunnen aanbieden aan zakelijke en particuliere klanten in heel Europa. Samen bieden ze een laadstation aan die thuis of ergens anders kan worden geïnstalleerd. Het is een beetje te vergelijken met de thuislader van Tesla.

Dankzij de samenwerking met Schneider Electric – een wereldwijd actieve specialist in energiebeheer – kan Ford de toekomstige eigenaren van de Focus Electric
een snelle oplaadoplossing aanbieden.

“We zijn bijzonder tevreden over de samenwerking met Schneider Electric,” zegt Andreas Ostendorf, vice president Sustainability, Environment and Safety Engineering bij Ford Europa. “Samen bieden we bestuurders en fleet owners een flexibele, efficiënte oplossing voor het opladen van auto’s en bouwen we aan een dekkende infrastructuur voor optimaal emissievrij rijden.”

EVLINK
Het Schneider Electric EVLINK-oplaadstation voor elektrische auto’s is een praktische oplossing voor klanten in alle Europese markten waar BEV’s (Battery Electric Vehicle) en PHEV’s (Plug-in Hybrid Vehicle) van Ford zullen worden verkocht. Het voldoet aan alle veiligheidsnormen van Ford en de EU en zal onder andere worden aangeboden met een garantieperiode van 5 jaar en volledige technische ondersteuning in de eigen landstaal.

Drie uur
Ford en Schneider Electric hebben het station samen geoptimaliseerd voor elektrische auto’s van Ford. In regio’s met een compatibele stroomvoorziening zullen kopers van een Focus Electric hun accu volledig kunnen opladen in nog geen drie uur.

Range
De Ford Focus Electric heeft met een volle accu een actieradius van 162 km en een verbruik van 15,9 kWh/100 km volgens onlangs bevestigde cijfers van Ford. Onlangs was de auto al te zien in Nederland.

“Door dit partnerschap kunnen wij eenvoudige, efficiënte en duurzame oplossingen voor het opladen van elektrische auto’s aanbieden aan de klanten van Ford,” zegt Julio Rodriguez, executive vice president Global Operations bij Schneider Electric. “De samenwerking draagt ook bij aan de ontwikkeling van de markt voor elektrische auto’s.”

CO2-neutraal
Ford en Schneider Electric zullen kopers van een Focus Electric bovendien de mogelijkheid bieden elektriciteit te kopen van groene-energiepartners, die gegarandeerd hernieuwbare energie uit nieuwe installaties gaan aanbieden. Klanten kunnen hierdoor CO2-neutraal rijden – maximale milieuwinst met zuiver elektrische energie.

Zonnepanelen
In Duitsland, bijvoorbeeld, wordt de hernieuwbare energie geleverd door RheinEnergie, het elektriciteitsbedrijf dat onlangs nog zonnepanelen met een vermogen van 1,2 megawatt op het dak van de Ford-fabriek in Keulen plaatste. De stroom van deze installatie zal vooral worden gebruikt voor het opladen van de Ford Focus Electric die begin volgend jaar op de markt komt.

Andere samenwerkingsverbanden met energieleveranciers worden bekend gemaakt in de aanloop naar de Europese introductie van de Focus Electric.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

proficiat! nu de auto’s nog.

Compleet knullig natuurlijk! Een J1772 (Type 1), terwijl in Nederland de “Mennekes” (Type 2) stekker de standaard is.

Wat ik eerder al aan gaf, Ford dumpt gewoon een EV voor de USA markt in Europa zonder ook maar enige aanpassing te maken.

Renault is tot nu toe de enige die het snapt en waarschijnlijk ook Tesla die de Model S ook 3-fase laden geeft.

@widodh: hoe gek het misschien ook klinkt, de gevestigde orde heeft nu eenmaal geen belang bij het verkopen van EV’s. Er wordt een minimaal deel van het ontwikkelingsbudget gebruikt aan EV’s om de schijn maar hoog te houden dat ze toch echt bezig zijn met schone ontwikkelingen. Als er dan toch iets op de markt komt dan:
1. is het een model in gelimiteerde oplage
en/of
2. is het een veel te duur model
en/of
3. wordt het model bij een beperkt aantal “geselecteerde” merkdealers geleverd
en/of
4. is het model alleen via een speciale leaseconstructie beschikbaar

@desoper: Klinkt niet gek, dat ben ik helemaal met je eens juist! Daarom ben ik blij met merken zoals Tesla die het compleet anders doen en juist tegen die orde aan schoppen 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.