Ford van deelautodienst Lyft
Om iedereen die daaraan behoefte heeft op weg te helpen. Ford levert de auto’s, via zijn Chinese joint venture.

Het is in China waar Ford stevig aan de weg timmert met elektrische auto’s. Het merk heeft er een joint venture met Zotye en wil 15 volledig elektrische auto’s op de markt brengen. Maar daar blijft het niet bij. Er komt een nieuw merk dat wordt opgezet voor de productie van op maat gemaakte elektrische auto’s, die speciaal bedoeld zijn voor taxi-deeldiensten.

Er worden leasediensten geboden, evenals data-driven fleet management. De auto’s zullen beschikking krijgen over digitale diensten en connectiviteit en er zijn uitgebreide mogelijkheden tot het doen van aanpassingen.

De markt voor Über-achtige taxi-deeldiensten groeit enorm in China. Er is duidelijk vraag naar een vorm van transport die betaalbaarder is dan de traditionele taxi. Tot 2022 zou er sprake zijn van een jaarlijkse groei van 19 %. Wat weer voldoet aan het beeld dat er vooral behoefte is aan velerlei vormen van mobiliteit, maar dat het belang van het bezitten van een auto gaandeweg afneemt. In de gemiddelde Chinese miljoenenstad is zoiets ook allesbehalve praktisch. (Via: electrek.co)

Beeld: Ford van deelautodienst Lyft


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.