Ford F150
Een paradox? Misschien. Er komen in ieder geval hybrides, plugin hybrides en volledig elektrische Fords.

Dat is bekend gemaakt op een evenement in het Ford Product Development Center in Dearborn in de Verenigde Staten. Het bericht van Ford, dat er werk wordt gemaakt van elektrische aandrijving, is al wat langer bekend. Maar er is meer duidelijk geworden.

Zelfs de archetypische suv’s die de the blue oval produceert worden milieuvriendelijker, er komen vijf hybride en plugin-hybrideuitvoeringen. Vooral de wat duurdere auto’s van Ford krijgen alternatieve aandrijflijnen, dit omdat de kosten van accupakketten nog behoorlijk hoog zijn en de productie niet zomaar rendabel is. Eén van de hybrides is de Ford F150, ooit de meestverkochte auto van Amerika. De truck kan dubbel dienst doen. Naar wens is het mogelijk om de auto te gebruiken als generator.

Ook die andere icoon komt er als hybride, de enige echte Ford Mustang. Ondertussen is het nog niet duidelijk wat er gaat worden van de Ford Focus Electric. De Ford C-Max Plug-In Hybride is zelfs stilletjes verdwenen. Wat voor elektrische Fords we in Europa mogen verwachten, is vooralsnog de vraag. Buiten het feit dat ze komen weten we weinig. (Via: greencarreports.com)

Foto: de huidige Ford F150


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.