Ford heeft zijn Nederlandse leaseprogramma uitgebreid met het zogenaamde ECOnetic Lease-gamma. Daarin vinden we modellen als de Fiesta, Focus, C-MAX, Grand C-MAX en Mondeo, maar dan met bijtellingen vanaf 14 procent (dankzij Ford ECOnetic Technology) en het zou gaan om extra rijk uitgeruste uitvoeringen.

Het enige model dat met 14%-bijtelling in de leasemarkt kan worden gezet is voorlopig de Fiesta ECOnetic. Er is wel een zuinige Focus op komst die in dezelfde bijtellingsvijver mag gaan vissen, maar die komt volgend jaar pas op de markt. De Fiesta ECOnetic heeft een 1.6 TDCi dieselblok aan boord en is boven de standaard Trend-uitvoering voorzien van Bluetooth en Voice Control. De fiscale bijtelling bedraagt €72 per maand. Leasen bij Ford kan voor €299 per maand.

De Focus ECOnetic komt voorlopig niet verder dan 20% bijtelling en is leverbaar als Trend en Titanium. Er is keuze uit drie carrosserievarianten en 5 verschillende motoren. Naast de standaard Trend-uitvoering is de hatchback voorzien van Bluetooth, Voice Control, een navigatiesysteem met 5 inch scherm, cruise control inclusief Adjustable Speed Limiting Device en parkeersensoren achter. Bij dit model komt de maandelijkse bijtelling uit op 141 euro. De leaseprijs per maand bij Ford: €399.

De Ford (Grand) C-MAX ECOnetic is leverbaar met dezelfde motoren als de Focus en komt eveneens terecht in de groep van 20%-bijtelling. Naast de opties die de Focus ECOnetic ook heeft krijgt de (Grand) C-MAX een USB-aansluiting, 16-inch 5-spaaks velgen, een ‘premium’ middenconsole en ‘premium’ velours vloermatten mee. In de Focus is laatsgenoemde blijkbaar een stuk minder premium… Wie kiest voor het Titanium-pakket krijgt naast de standaard trim ook een achteruitrijcamera, FordKeyless Entry System en 17 inch lichtmetalen velgen. Bijtelling berijder: vanaf €175 per maand. Leaseprijs per maand bij Ford: €479.

De Ford Mondeo ECOnetic gaat ook door voor de 20%-bijtellingscategorie en heeft daarbij de keuze uit drie carrosserievarianten en 2 verschillende motoren. De duurste van dit ECOnetic-groepje heeft ook meteen de meeste opties aan boord. Bovenop de Trend-uitvoering krijg je Bluetooth en Voice Control, parkeersensoren vóór en achter, radio/CD/MP3-speler, touchscreen navigatiesysteem, USB aansluiting voor iPod/MP3-speler/USB stick, LED verlichting vóór en elektrische verwarmbare voorstoelen. De bijtelling bedraagt €196 per maand (vanafprijsje) en leasen via Ford is mogelijk vanaf €649.

We zijn benieuwd welke van deze Ford’s goed gaan scoren in de lease. Of wordt het toch wachten totdat de Focus met 14% bijtelling medio 2012 op de markt komt? Wie voor een leasekeuze staat mag in de reacties zijn voorkeur uitspreken.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.