Nieuwe Ford Kuga aan de lader
Ook hier gaat het om een combinatie van plugins en volledig elektrische auto’s.

Ford heeft zijn plannen voor de Europese markt bekendgemaakt. Onze markt lijkt wat aan belang in te boeten, aangezien Ford vooral aan wereldauto’s doet, die wereldwijd worden verkocht en overal vrijwel gelijk zijn. Niettemin doet ook Ford mee aan wat kan worden beschouwd als de heersende trend, het aanbieden van plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s. Wedden op twee paarden. De vraag is groot en strenge uitstootnormen laten de fabrikanten eenvoudigweg geen andere keuze.

Het modelaanbod wordt vernieuwd en uitgebreid. Er worden in de komende vijf jaar minstens drie nieuwe modellen gelanceerd, waaronder een volledig elektrische afgeleide van de legendarische Mustang. De Ford Kuga, Puma en Explorer worden vernieuwd. De eerste is niet langer een coupeetje, maar een crossovertje. De laatste heeft afstand genomen van gas guzzling qualities en is beschikbaar als plugin-hybride.

Want uiteraard gaat er veel aandacht uit naar zuinigheid, het is een strijd om de auto’s zo zuinig mogelijk te laten zijn. Het aanbod van hybrides en plugins wordt groter en groter, iedere nieuwe Ford krijgt (deels) elektrische aandrijving.

Helaas ontbreken heldere uitspraken over volledig elektrische Fords. We weten dat ze zullen komen, niet hoeveel het er zijn en wanneer we ze precies kunnen verwachten. De Ford Focus Electric is er al niet meer, dus liever vandaag dan morgen. Maar het lijkt nodig om enig geduld te betrachten. Wel bekend is de samenwerking tussen Volkswagen en Ford. De elektrische modellen van Ford komen op het MEB-platform te staan, dat Volkswagen gebruikt voor de op handen zijnde ID-reeks.

Beeld: nieuwe Ford Kuga aan de lader


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.