Ford F-150
De kolossale reus van het Amerikaanse merk krijgt een groene kuur.

Recent werd bekend dat Ford 4.5 miljard dollar zal gaan investeren in het vergroenen van zijn modellen. In een interview met een radiostation zegt Ford CEO Mark Fields dat ook de F-150 beschikbaar zal komen als hybride.

Het gaat nog wel even duren voordat de groen SUV op de markt zal gaan verschijnen. Fields zegt dat de hybride gepland staat voor 2020. In datzelfde jaar wil Ford zo’n 13 elektrische modellen in het gamma hebben. In de tussentijd kan men in de VS terecht voor een F-150 die op natuurlijke gassen loopt. in 2014 werd deze constructie al aangeboden voor de 3.7 liter grote V6, maar sinds kort is ook het V8-model leverbaar als CNG-model. Gecombineerd met de verbrandingsmotor, is de 5.0 liter V8 in staat om 750 mijlen af te leggen zonder ook maar een enkele keer te stoppen bij een tankstation.

Een andere duurzame technologie die wordt toegepast op de F-150 zijn de REPREVE-vezels van Unify. Deze duurzaamheidsstrategie van Ford komt ook terug in de Explorer, de Edge, de Fusion en de nieuwe elektrische Focus.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.