Tussen 2000 en 2010 heeft Ford zijn wereldwijde watergebruik met 62 procent laten dalen (10,5 miljard liter), in Noord-Amerika ging het zelfs om 71 procent. Deze besparing wil men komende jaren doorzetten. Voor 2015 wil men nogmaals 30% besparen.

Het gaat om de hoeveelheid water dat wordt gebruikt om voertuigen te maken. Om het gebruik van water te beperken is er een membraan biologische reactor geïnstalleerd; een soort biologisch waterzuiveringssysteem. Het complexe systeem is in staat om tot 65 procent van het afvalwater van de fabriek geschikt te maken voor hergebruik elders in de faciliteit of voor irrigatie. De waterzuivering wordt gebruikt bij Ford fabrieken in Chennai (India) en Chongqing (China).

Een andere benadering is om de hoeveelheid water, welke nodig is om een ​​taak uit te voeren, te verminderen. Een voorbeeld is Minimum Quantity Lubrication (MQL) bewerking, ook bekend als “dry-machining”. Deze technologie smeert het gereedschap met een zeer kleine hoeveelheid olie, in plaats van een grote hoeveelheid koelvloeistof te gebruiken. Het proces bespaart honderdduizenden liters water en olie per jaar.

Verder zal Ford de voortgang ten opzichte van de reductiedoelstelling voor water laten opnemen in het jaarverslag van het bedrijf, en via deelname aan het Carbon Disclosure Project (CDP). Ford is de eerste automaker om dat te doen.

Ford Water infographic


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zie dit is echt milieuvriendelijk in tegenstelling tot allerlei CO2 bullshit maatregelen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.